* majoritatea declaraţiilor depuse provin din mediul rural
Gong final în campania de depunere a declaraţiilor privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila a anunţat că până la termenul limită de depunere a Formularului 221 (27 iunie a.c.), la nivelul întregului judeţ au fost înregistrate aproape 4.700 de declaraţii din partea contribuabililor, mai precis 4.678 declaraţii.
Întârziaţii ar face bine să se grăbească şi să depună formularul respectiv pentru că amenzile pornesc de la 50 de lei şi ajung până la 500 lei. Potrivit Codului fiscal, persoanele fizice au obligaţia de a declara la Fisc veniturile din activităţi agricole provenind din cultivarea produselor agricole vegetale, exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea, creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală şi pentru care determinarea se face pe bază de norme de venit.
Legiuitorul a prevăzut însă praguri minimale în ce priveşte impozitarea: 2 ha în cazul cerealelor, plante oleaginoase, sfeclă de zahăr sau cartofi, 0,5 ha legume de câmp şi 0,2 ha legume în spaţii protejate. În sectorul zootehnic pragul de impozitare pleacă de la 3 vaci şi tot atâtea bivoliţe, iar regula depunerii declaraţiei se aplică şi pentru efective de peste 50 de oi, 25 de capre, 6 porci, 75 de familii de albine şi 100 de păsări.
Pentru cei care nu a depus această declaraţie, Fiscul va face impunere din oficiu pornind de la informaţiile din bazele de date, printre altele, ale primăriilor din judeţ, precum şi ale Agenţiei de Plăţi în Agricultură cu privire la subvenţiile în sectorul vegetal şi zootehnic acordate fermierilor din judeţ.
* majoritatea declaraţiilor depuse provin din mediul rural
Gong final în campania de dep