Modificările la legea achiziţiilor publice dau undă verde şmenurilor la vedere cu bani publici. Noile reglementări prin care s-a ridicat pragul până la care lucrările de achiziţie bunuri şi servicii, dar şi lucrările de execuţie lucrări, pot fi atribuite fără licitaţii sunt făcute practic să mulţumească clientela de partid. Când se poate lua dintr-un singur contract 100.000 de euro, direct, fără să te concureze nimeni, îţi permiţi să dai şi la partid câteva mii. Deşi acesta este pragul de sus stabilit de actul normativ aprobat de Parlament şi publicat deja în Monitorul Oficial, regiile autonome şi companiile cu capital majoritar de stat au o portiţă şi pot să scape şi de aceast obstacol. Iniţiatorii acestor modificări legislative, nimic nou, sunt chiar parlamentari care au sute de contracte cu statul.
Şi pentru unii oameni de afaceri din Gorj, noile modificări sunt mană cerească în perioada asta. Dacă până acum se mai făceau, de formă, licitaţii pe la instituţiile publice, metoda celor trei oferte fiind extrem de uzitată în cazul contractelor atribuite cu dedicaţie, de acum înainte, parteneriatul celor care au un buget în vârful pixului cu oamenii de afaceri agreaţi poate fi la vedere.
Zilele trecute aţi putut citi în GorjDomino cam câţi bani a putut strânge un aşa zis lider al opoziţiei de la noi din judeţ din contracte cu CE Oltenia. Ar mai fi putut câştiga zeci de contracte afaceristul dacă într-adevăr ar fi făcut opoziţie din postura de preşedinte al PDL? De fapt, ce opoziţie mai există în Gorj? În afară de un singur deputat rămas, deocamdată, la PPDD şi care încă mai are ieşiri publice pertinente, nu aud pe nimeni reproşând nimic actualei guvernări. Cred că, la noi, e mai în opoziţie PNL-ul decât PDL-ul, cel puţin la nivel de discurs în legătură cu unele măsuri economice, fie el şi aşa anemic.
Revenind la contractele babane pe care se pregăte