Festivalul Fân Fest se va desfăşura anul acesta între 15 şi 18 august, la Roşia Montană, cu spectacole de teatru special realizate pentru acest loc, concerte şi ateliere, informează un comunicat al organizatorilor remis MEDIAFAX.
Şi în acest an, FânFest se prezintă ca un eveniment dedicat culturii, activismului social şi respectului pentru natură, patrimoniu şi oameni. În perioada FânFest, Roşia Montană se transformă într-o mare scenă. Curţile devin spaţii de spectacole şi interacţiune activistă, casele - săli de expoziţii, poienile - amfiteatru pentru concerte. Atât pentru cei ce se găsesc la prima vizită, cât şi pentru cunoscători, programul propus de echipa festivalului este presărat cu evenimente speciale, dezbateri şi conferinţe care promovează patrimoniul Roşiei Montane pentru înscrierea sa în UNESCO.
Ca şi la ediţiile precedente, programul festivalului include spectacole de teatru. În premieră la FânFest, direct de la Bienala de la Veneţia, compania italiană de teatru Motus vine cu un spectacol-intervenţie special creat pentru Roşia Montană.
De asemenea, va exista o serie de workshop-uri în cadrul proiectului Teatru Civic, un proiect finanţat de Asociaţia Fondului Cultural Naţional. Forumul Social Activist, aflat la cea de-a doua ediţie, va prezenta dezbateri şi ateliere pe diferite subiecte sociale şi de mediu, probleme ce afectează comunităţi din România şi Europa. Programul va fi întregit de expoziţii precum Muzeul Campaniei "Salvaţi Roşia Montană" şi lucrările lui Laurenţiu Ridiche de artă protestatară.
Concertele de muzică vor aduce pe scena festivalului trupe precum Travka, Luna Amară, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Norzeatic, Negură Bunget şi Krema Kawa şi multe altele.
Din program nu vor lipsi nici conferinţele, lecturile publice, biblioteca liberă, activităţile recreative precum percuţie, capoeira, tai chi, reiki, jon