Spitalul Municipal de Urgenţă Roman beneficiază de un bloc alimentar civilizat, de aproximativ trei luni. Și acest lucru se vede de cum intri. Uşile vechi au fost înlocuite cu unele de termopan, pardoseala a fost înlocuită, la fel ca şi aparatura şi cazanale, dar şi cuptoarele ruginite, care nu au mai fost înlocuite de la darea în folosinţă a spitalului. Faptul că totul a fost schimbat se reflectă şi în aromele care te îmbie în interior, care arată că mâncarea are o calitate mai bună. “Noi am întârziat recepţia lucrărilor pentru că nişte lucruri nu erau în regulă, astfel că ea a avut loc la sfârşitul lunii martie. Blocul alimentar a fost dotat cu plite şi cuptoare noi, cu hote. Acest lucru ne-a dat posibilitatea să preparăm la cuptor. O bucată de carne gătită la cuptor are alt gust, iar pacienții apreciază acest lucru. Se mai pot face paste la cuptor, cartofi la cuptor, ceea ce schimbă modul de preparare a hranei. Din păcate, încă există probleme, pentru că alocaţia de hrană nu s-a majorat, astfel că noi trebuie să ne încadrăm în banii alocaţi. Acum, că blocul alimentar a fost reabilitat, încercăm să îmbunătăţim meniul prin schimbarea modului de preparare”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul interimar al spitalului.
În prezent, alocaţia de hrană zilnică pentru un bolnav, în funcţie de afecţiuni, variază în 7,5 şi 15 lei. Alocaţia de hrană nu a mai fost majorată din anul 2009.
Spitalul Municipal de Urgenţă Roman beneficiază de un bloc alimentar civilizat, de aproximativ trei luni. Și acest lucru se vede de cum intri. Uşile vechi au fost înlocuite cu unele de termopan, pardoseala a fost înlocuită, la fel ca şi aparatura şi cazanale, dar şi cuptoarele ruginite, care nu au mai fost înlocuite de la darea în folosinţă a spitalului. Faptul că totul a fost schimbat se reflectă şi în aromele care te îmbie în interior, care arată că mâncarea are o