Mai multe instituţii de învăţământ din judeţul Iaşi au aflat în cursul zilei de ieri că au primit aviz favorabil de la Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale pentru 11 proiecte multilaterale Comenius (din 1.134 de candidaturi înregistrate la nivel național), fiecare cu o valoare de 24.000 euro și 1 proiect european bilateral, cu aceeași valoare, la Liceul Pedagogic „V. Lupu” Iași (din 124 de candidaturi înregistrate la nivel național).
Se remarcă diversitatea instituțiilor care au obținut proiecte: Grădinița cu Program Prelungit nr. 3 Iași, Școala Gimnazială 1, Holboca, Liceul Teoretic „L. Rossetti”, Răducăneni, Școala Gimnazială „P. Poni” Iași, Școala Gimnazială „B. P. Hasdeu” Iași, Școala Gimnazială „Alecu Russo” Iași, Școala Gimnazială „Gh. Mârzescu” Iași, Liceul Tehnologic „V. Madgearu” Iași, Liceul Tehnologic « A. Saligny » Iași în colaborare cu Palatul Copiilor Iași, Liceul Tehnologic „V. Pavelcu” Iași, Colegiul Tehnic „D. Sturdza” Iași și Liceul „D. Cantemir” Iași.
Astfel, județul Iași ocupă locul al II-lea la nivel național, după București, datorită numărului mare de proiecte depuse și aprobate.
Proiectele multilaterale sunt proiecte de parteneriat în care se pot implica cel puțin trei instituții din trei țări diferite, cu durata de 2 ani. Una din instituțiile implicate în parteneriat își asumă rolul de coordonator de proiect. Din punctul de vedere al conținutului, proiectele multilaterale pot fi axate pe:
Elevi și implicarea activă a acestora în activități specifice unei tematici comune la nivel de parteneriat, motivantă pentru elevi și relevantă pentru toate instituțiile implicate în proiect. Activitățile proiectului sunt integrate în curriculum și sunt de asemenea interdisciplinare ; elevii sunt implicați în toate etapele de realizare a proiectului, de la plani