După ce comercianţii de sub pasarela Nicolina şi-au mutat afacerea în noua locaţie, lângă piaţa CUG, zona fostului Bazar şi Talcioc a devenit o mină de aur pentru strângătorii de fiare vechi. Ieri dimineaţă aceştia au dat buzna cu zecile pentru a strânge ce a rămas în urma agenţilor economici care au plecat.
Peste 30 de cetăţeni de etnie rromă au năvălit în perimetrul Bazarului vechi pentru a aduna tot ce putea fi valorificat la centrele de reciclare, în special tarabele lăsate în urmă de comercianţii care şi-au vândut marfa aici până luni. Copleşiţi de situaţie, angajaţii firmei de pază şi agenţii Poliţiei Locale au fost nevoiţi să apeleze la ajutorul mascaţilor.
În haosul produs, forţele de ordine au reuşit într-un final să escorteze în afara fostului Bazar cea mai mare parte a celor care au venit să distrugă tarabele şi să ia fierul vechi. Cei de la firma de pază şi de la Poliţia Locală au rămas în continuare să supravegheze proprietarii tarabelor care încercau să recupereze cât mai mult de la acestea.
Prin unele spaţii dintre gardurile Bazarului, rromii aflaţi în interior strecurau celor de afară bucaţi de fier, scule, unelte, haine şi tot ce găseau folositor sau de valoare. Spunându-i aceste lucruri unui agent al Poliţiei Locale acesta ne declară că există o înţelegere între comercianţi şi rromi. „Multe tarabe au fost vândute rromilor. Unele chiar pe sume mici. Acum aceştia vin, le dezmembrează şi le vând ca fier vechi“.
Noul complex comercial, amplasat lângă Hipodromul din Iaşi, include 12 hale, care au standuri de şase, respectiv nouă metri pătraţi, în total fiind aproximativ 190 de standuri disponibile pentru cei 180 de comercianţi care au fost relocaţi.
După ce comercianţii de sub pasarela Nicolina şi-au mutat afacerea în noua locaţie, lângă piaţa CUG, zona fostului Bazar şi Talcioc a devenit o mină de aur pentru strângătorii de