Dacă ar fi să ne raportăm la una dintre cele mai longevive teorii din psihologie, fundamentată de psihologul umanist Abraham Maslow, putem considera că fiecare persoană, odată ce se apropie de vârf în ierarhia propriilor nevoi, începe instinctiv să își dorească să fie mai bună în tot ceea ce face și să își exploateze la maximum propriile capacități.
Adaptat la tendințele actuale, acesta este practic motivul pentru care tot mai mulți oameni, din organizații mai mici sau mai mari și care au ajuns la un nivel satisfăcător, sunt din ce în ce mai preocupați de dezvoltarea personală. Fie că ne dorim să ne fie mai bine acasă, la job, ori să ne atingem obiectivele în carieră, calitatea vieților noastre stă în spatele tuturor acestor lucruri. De multe ori, a fi în armonie pe toate planurile este un factor esențial pentru a atinge și a susține succesul.
Adesea, oamenii participă la training-uri sau la programe de dezvoltare personală, așteaptându-se la „rețete magice”. În fapt, dacă s-ar putea, cu toții cred că ne-am dori să vină cineva și să ne spună care este secretul succesului.
Ei bine, adevăratul secret este că nu există un secret. La fel cum nu există rețete magice, sau teorii în zece pași pe care să le aplicăm și să ne facă viața mai ușoară. Există, în schimb, principii sănătoase pe care le putem adopta. Și mai există schimbari pe care le putem face la noi și la modul nostru de a privi lucrurile. De aici încolo este punctul din care începe adevărata dezvoltare personală.
Așadar, fără a avea pretenția de adevăr absolut, iată câteva idei care pot fi utile în viața de zi cu zi și pot contribui la maximizarea performanțelor personale și profesionale:
1. Modul nostru de a face lucrurile se reflectă în fiecare acțiune pe care o facem, de la cele mai neînsemnate până la cele mai importante!
Dacă simți că ceva nu funcționează și ți-ai