începând din luna septembrie, după cum ne-a spus Dan Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al companiei.
Domnia sa ne-a precizat: "Nu putem vorbi acum de o sumă precisă pentru salariile compensatorii, dar avem o estimare de circa 60 de milioane de lei, bani care vor fi plătiţi în următorii trei ani. În perioada care urmează vor fi făcute analize şi se va stabili numărul exact de salarii compensatorii pentru ficare salariat care va pleca din companie, acesta depinzând de vechimea în muncă".
Potrivit domnului Dumitrescu, etapa de stabilire a angajaţilor care vor fi disponibilizaţi este în derulare. Conducerea Poştei a stabilit împreună cu sindicatele criteriile după care vor pleca cei 3.650 de oameni de la Poştă, ne-a mai spus Dan Dumitrescu, adăugând: "Angajaţii vor părăsi compania ca urmare a aplicării unui set de criterii stabilite cu sindicatele, printre care se numără performanţa profesională, opţiunea individuală, abaterile disciplinare şi altele cum ar fi cele ce vizează persoane care au şi pensie, şi salariu sau care sunt şi angajaţi la Poştă şi sunt şi patroni de firme".
Concedierile efective vor începe în prima decadă a lunii septembrie, potrivit purtătorului de cuvânt citat, care ne-a spus că această măsură principală în restructurarea companiei a fost luată ca urmare a reevaluării volumului de prestaţii, înregistrându-se excedent de personal.
În urma acestui proces de disponibilizări colective, activitatea poştală nu va avea de suferit, susţine Dan Dumitrescu.
Recent, Ion Smeeianu, directorul general al companiei de stat, estima că de la Poşta Română ar urma să plece circa 4.400 de angajaţi, care vor primi între 3 şi 30 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime.
Acesta a arătat că mare parte din salariile compensatorii vor fi achitate din bugetul de stat, compania urmând să plătească doar un număr de unu până la şase sal