Şeful Consiliului de Administraţie al Tarom, Dan Pascariu, porneşte de la concepţia că un singur expat nu poate reforma din teemelii o companie de stat, în cadrul echipei de management privat.
Aşa justifică Pascariu faptul că Christian Heinzmann, CEO-ul Tarom, nu a făcut performanţă în cadrul companiei (aceasta fiind părerea CA-ului). Ca urmare, CA i-a cerut lui Heinzmann scurtarea mandatului cu trei ani, până în noiembrie.
În opinia lui Pascariu, Tarom nu îşi permite însă nici o întreagă echipă de expaţi, în condiţiile în care nu are bani pentru a îi plăti pe aceştia.
Acesta a spus chiar că va solicita ca noul CEO, care va urma la conducerea companiei, să nu mai fie un expat.
"Atunci când s-a privatizat petrom, s-a venit cu un desant de expaţi", a mai spus Pascariu.
Acesta nu a explicat însă de ce între CEO-ul Tarom şi membrii nu a putut exista o înţelegere.
Concret, ce reproşează membrii CA directorului Heinzmann? "La numirea în funcţie a domnului Heinzmann, membrii CA au cerut îngheţarea angajărilor, raţionalizarea achiziţiilor, renegocierea contractelor cu furnizorii, precum şi pregătirea restructurării companiei. Aceste linii directoare adoptate de către membrii CA nu au fost respectate de către domnul Heinzmann, care a permis derularea unei serii de achiziţii şi continuarea angajărilor fără respectarea procedurilor şi fără aprobarea CA", scrie într-un comunicat CA Tarom.
Potrivit lui Pascariu, deşi s-a dispus îngheţarea angajărilor, Heinzmann ar fi adus în companie 40 de noi angajaţi, la departamentul operaţiuni sol.