Procurorii le prezintă, azi, inculpaţilor materialul de urmărire penală, urmând ca, în scurt timp, aceştia să fie trimişi în judecată. Dincolo de firescul oricărui final de anchetă, graba DIICOT de a-i trimite în judecată pe suspecţi, fix după vizita unor anchetatori olandezi la Bucureşti, sporeşte misterul acestei afaceri judicare care a pus România (din nou) pe harta răului.
Părea că ar fi durat mult şi bine până când ar putea fi trimişi în judecată suspecţii din dosarul furtului celor şapte capodopere de artă modernă de la Muzeul Kunsthal din Rotherdam, afacere judiciară numită generic "Jaful secolului". Şi asta pentru că nici nu au fost găsite tablourile şi nici măcar nu s-a stabilit dacă au fost arse sau scoase din ţară: spre est, peste Prut, sau spre vest, în ţări cu mare tradiţie privind comerţul cu artă. Cu toate acestea, brusc, s-a hotărât finalizarea dosarului: la nici o săptămână după ce o echipă de anchetatori olandezi a sosit la Bucureşti şi după ce s-a comentat în presă că procurorii din Ţara Lalelelor încearcă să negocieze în secret predarea tablourilor furate în octombrie 2012. Au avut oare loc aceste negocieri? Mister... total.
Suspecţii din "Jaful secolului", pentru ultima oară la DIICOT
Ca întotdeauna bine informat, "ring" a aflat, pe surse, că, azi, procurorii DIICOT le vor prezenta materialul de urmărire penală suspecţilor din dosarul "Jaful secolului". Astfel, cei trei suspecţi arestaţi de aproape şase luni – Eugen Darie, Mihai Bitu şi Radu Dogaru - împreună cu Olga Dogaru, mama celui considerat a fi "creierul" afacerii, vor fi aduşi, ca de obicei, cu cătuşe la mâini, în faţa procurorilor, pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală şi a li se da, în faţa avocaţilor aleşi, ultimul cuvânt înainte de trimiterea în judecată. După această penultimă etapă judiciară a anchetei urmează înt