In cadrul intrunirii Consiliului Consultativ pentru Protectia Consumatorilor, ce a avut loc ieri la Palatul Administrativ, reprezentantul Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor a propus infiintarea unei expozitii cu produse neconforme, ce ar fi de o mare utilitate pentru cetateni.
Radu Cajvaneanu s-a aratat totodata de acord cu propunerea comisarilor pentru protectia consumatorilor de a colabora in verificarea cetatenilor moldoveni care vand in spatiul special amenajat al pietei centrale din municipiul Botosani.
Fara a li se interzice comertul practicat, acestora trebuie, sustin oficialii, sa li se explice ca sunt obligati sa respecte o serie de cerinte minime pentru protectia consumatorilor botosaneni.
„Domeniul protectiei consumatorilor este unul destul de recent, dar care a facut mari progrese. Si chiar daca bugetul ne poate limita si nu putem analiza toate produsele de pe piata, in schimb atitudine putem lua toti”, a fost de parere prefectul judetului.
De asemenea, in cadrul aceleiasi sedinte, prefectul a atentionat ca este cazul sa fim mai atenti cu mediul, natura dandu-ne raspunsuri pe masura actiunilor noastre fata de ea.
„Am observat cu totii si la Botosani fenomene extreme de o duritate fantastica. Inregistrarea a 32 de grade Celsius pe 30 aprilie si a senzatiei de -40 de grade Celsius in 27 martie. Sunt fenomene declansate de modul in care relationam cu natura. Trebuie sa avem atitudine fata de ceea ce facem, altfel natura ne raspunde intr-un mod neconvenabil noua”, este declaratia facuta de prefectul Costica Macaleti in cadrul Consiliului Consultativ pentru Protectia Consumatorilor.
Comentariul prefectului a fost facut pe marginea unui material prezentat in acest cadru de catre Eugen Mateciuc, directorul Agentiei Judetene pentru Protectia Mediului. S-a aratat ca botosanenii recicleaza doar 2,4 la suta din deseuri, ia