Atât profesorii cât şi candidaţii spun că subiectele primite ieri au fost uşoare şi la Matematică, dar şi la Istorie, faţă de cele de la proba de luni, la Română.
Emoţiile de la cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat de ieri, de la Matematică şi respectiv Istorie, au fost mult mai mari ca la proba de la Română, pe de o parte din cauza scandalului izbucnit luni la Liceul „Dimitrie Bolintineanu“, unde şapte candidaţi au fost eliminaţi din examen în urma tentativelor de fraudă, dar şi pentru că elevii s-au temut să nu primească din nou subiecte-surpriză.
Emoţii mari au avut mai ales elevii din Bucureşti, după ce, ieri dimineaţă, s-a blocat o garnitură a metroului, între staţiile 1 Decembrie şi Nicolae Grigorescu şi mai mulţi candidaţi nu au mai ajuns la timp la examen, fiind nevoiţi să dea probele mai târziu, cu variante de rezervă.
Elevii au intrat cu strângere de inimă în sălile de examen, însă subiectele au fost destul de uşoare. Subiectele de la probele de miercuri s-au dat diferenţiat în funcţie de profil. Absolvenţii de Uman au dat la Istorie, însă la Matematică au existat patru variante de subiect, pentru patru profiluri: Mate-Info, Ştiinţele Naturii, Tehnologic şi Pedagogic.
„Aşa subiect nu am visat în viaţa mea, a fost neaşteptat de uşor la Matematică“, a spus o elevă de la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc“ din Capitală. O colegă de a sa, Diana Trăsnet, olimpică la Istorie, spune că subiectele au fost de dificultate medie. „Mi s-a părut de nivel mediu la Istorie, mai uşor ca la olimpiadă“. Un alt candidat, Cosmin, absolvent la Liceul „C.A. Rosetti“ din Bucureşti, care a dat examenul tot la centrul de la „George Coşbuc“, spune că a învăţat singur la Istorie şi s-a descurcat fără meditaţii.
Părere împărtăşită şi de dascăli. „Subiectele ar putea fi considerate relativ lejere, iar primele exerciţii de la t