Circa 24% din populația R. Moldova o reprezintă adolescenții și tinerii de până la 24 de ani (Ziarul de Gardă).
Cu două săptămâni înainte de vizita la Chişinău a preşedintelui român, Traian Băsescu, „Adevărul” readuce pe tapet una din promisiunile acestuia făcută la ultima sa vizită, din 2010: de a acorda timp de patru ani Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro. Mijloacele urmau să vină pentru educaţie, modernizarea şcolilor, proiecte de infrastructură. Au trecut 1250 de zile, dar până acum în Moldova nu a ajuns nici a zecea parte din sumă, precizează publicaţia. Este vorba despre opt milioane care au mers la sinistraţii de pe urma inundaţiilor din Cotul Morii.
Editorialistul Constantin Tănase ridiculizează în „Timpul” ceea ce el numeşte „admirabila capacitate a unor analiști moldoveni de a inventa dileme. Iar ultima dilemă e sfâșietoare: ori statalitatea, ori cumătrii și nănașii”. Acest institut, apărut în vremuri grele, e crucial și azi: când nu te apără nimeni și nu te ajută nimeni, cumătrul e singura instanță salvatoare, apreciază Tănase. El se referă de fapt la o propunere a președintelui Comisiei Naţionale de Integritate, Anatolie Donciu, de a califica, prin lege, cumătrismul drept o formă de corupţie”. „Soluția lui Donciu e o diversiune împotriva statului. [...] dispariția cumătrismului înseamnă dispariția R. Moldova!”, conchide însă dl Tănase.
„Kommersant.md” pretinde că „deputaţii nu s-ar grăbi să execute hotărârea Curţii Constituţionale (CC) privind invalidarea interdicţiei asupra simbolurilor comuniste”. Autoarea articolului, Tatiana Gâscă, susţine că Parlamentul nu intenţionează cel puţin până în toamnă să execute hotărârea CC şi să modifice legile care conţin interdicţia asupra utilizării secerii şi ciocanului.
„Ziarul de Gardă” prezintă nişte statistici potriv