Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a trimis epistolă ambasadorului Marii Britanii la București. Că de ce în The Suns-a scris: „Bacăul s-a îmbogățit devenind capitala spărgătorilor de bancomate din Marea Britanie”.
Reporter: „Capitala spărgătorilor de bancomate din Marea Britanie”. Ce este rău în asta?
Romeo Stavarache: Nu sîntem nici un spărgător, lăsați-mă cu prostiile astea. Credeți că spărgătorii țin Primăria, plătesc impozite? Vedeți-vă de treabă! Este o exagerare. Este un rău pe care ei ni-l fac de dragul senzaționalului, ca să întărească în mintea oamenilor că străinii sînt de vină că este criză și că ziarele trebuie să se vîndă. Nu pot însă sta cu mîinile în sîn și să spun: lasă, ei denigrează, noi muncim, le arătăm noi cîndva. Nu, fiindcă această imagine proastă se rostogolește și nu mai are putere după aia munca noastră. Noi muncim, dar nu dovedim nimănui nimic, trebuie să treacă zeci de ani să facem ceva senzațional. Viața de cetățean este lipsită în fiecare zi de senzațional. Noi avem de construit viața orașului, nu stăm să dăm lovituri de imagine. De aceea spun: nu cred în senzațional, cred în munca cetățenilor din Bacău, cinstitul Bacău merită să se știe de el, da, avem un oraș frumos, ridicat însă cu forța afacerilor și întreprinzătorilor și oamenilor harnici, da, avem un oraș care-n fiecare zi merge mai bine, mai rău, dar nu sîntem patria hoților.
Rep.: Unii sînt hoți.
R.S.: Unii sînt hoți, recunosc, dar nu cred că noi sîntem patria tuturor hoților, nu sînt nebun să nu înțeleg că există asemenea fraudă, dar nu sînt toți căzuți în Bacău, nu sînt. Și nu aceștia ne fac nouă viața mai bună și mai prosperă. Nu ei. De ce este bună media? Să informeze. Dar dacă informează astfel, este o informație? Este o informație că media deformează? Da, este. Cui folosește? Cetățeanului britanic, să știe că se spun prostii despre un oraș di