Noul sindicat al instituţiei a organizat o conferinţă de presă în care a oferit o replică la afirmaţiile managerului Beatrice Rancea. Aceştia i-au cerut demisia ministrului Culturii, care însă i-a luat apărarea, invocând rezultatele Operei ieşene.
Nemulţumirile la adresa managerului Operei ieşene, Beatrice Rancea, continuă să fie exprimate public de către unii membri ai noului sindicat, devenit funcţional începând cu 27 iunie. Preşedintele şi vicepreşedintele acestuia, tenorul Ricardo Nori şi soprana Cristina Simionescu, au organizat ieri o conferinţă de presă în cadrul căreia au oferit replică la mai multe dintre afirmaţiile făcute de către managerul Beatrice Rancea, în apărarea sa, ca urmare a acuzaţiilor ce i-au fost aduse printr-o scrisoare deschisă adresată conducerii Ministerului Culturii. Soprana Cristina Simionescu a menţionat în primul rând că nemulţumirile nu au răbufnit în contextul evaluării nefavorabile a unor colegi, care riscă să-şi piardă locul de muncă. „Nu ne dă voie să cântăm”
De exemplu, ea nu are de suferit în urma evaluării profesionale anuale, cum se întâmplă în cazul soliştilor vocali Ricardo Nori, Gabriel Gheorghiţă, Constantin Ţaga, balerinei Iulia Atanasiu şi maestrului de balet Dan Berihoi. În timp ce ei au obţinut calificativul „nesatisfăcător”, ea a primit calificativul maxim, la fel ca soprana Diana Bucur, membră în acelaşi sindicat. N-a mai fost distribuită însă în spectacole din februarie, ultima apariţie având-o în „Traviata”. „Problema noastră este alta: nu ne dă voie să cântăm. Am mai făcut cereri pentru roluri, dar răspunsurile primite au fost că distribuţiile le fac dirijorii, responsabili de calitatea spectacolelor. Noi îi cerem doamnei doar să ne lase să ne facem meseria, atât; toţi în mod egal. Suntem plătiţi din bani de la buget şi trebuie să-i justificăm cumva, şi nu avem cum să-i justificăm pentru