Legenda monstrului din Loch Ness a perseverat timp de mai bine de 200 de ani. Totuşi, s-ar părea că mitul privind existenţa unei creature preistorice ar putea fi spulberat de ştiinţă.
Potrivit unei noi teorii, monstrul din Loch Ness ar putea fi, de fapt, o falie tectonică aflată pe fundul lacului scoţian, se arată pe site-ul Yahoo! News.
Geologul Italian Luigi Piccardi crede că falia tectonică Great Glen este responsabilă pentru bulele misterioase şi mişcările telurice asociate, de obicei, cu monstrul din Loch Ness.
„Sunt numeroase efecte care se pot remarca la suprafaţa apei şi care pot fi legate de activitatea faliei“, a declarant Piccardi.
Mai mult, el aduce şi dovezi pentru a-şi susţine teoria. Geologul a arătat că, de cele mai multe ori, fiinţa a fost zărită când falia de 100 kilometri se afla într-o perioadă active.
„Ştim că această perioadă [1920-1930] a fost una de activitate crescută pentru falie. În realitate, oamenii au văzut efectele cutremurelor asupra apei“, a declarant cercetătorul.
Legenda lui Nessie datează încă din 1806, dar tehnologia a jucat un rol important în menţinerea mitului în viaţă. În 2011, un comandant de vapor a obţinut o imagine de sonar în care se putea vedea un obiect de mari dimensiuni, aflat la 20 de metri adâncime, urmârindu-i barca.
Apoi, în 2012, George Edwards a făcut o fotografie care a pus pe jar întregul internet. Imaginea ilustrează o siluetă misterioasă. Mulţi sceptici susţin că este vorba de un buştean.
Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.
(fotografia surprinsă, în 2012, de George Edwards)