Beneficiile produselor cosmetice cu extract de morcov
Legumele sunt intotdeauna benefice pentru piele si par. Morcovul, in special, este cunoscut pentru aportul adus ochilor nostri, dar exista si alte beneficii mai putin cunoscute.
Avand un continut bogat de vitamine (A, C, E) si saruri minerale (fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu), morcovul este utilizat in tratamentul dermatitelor, eczmelor, psoriazisului, ridurilor si a pielii uscate si revitalizeaza principalele tesuturi ale pielii. S-a demonstrat si efectul benefic al morcovului asupra circulatiei sangvine si suportul in tensiunea musculara. Se considera la fel de util si pentru tratarea hipertensiunii arteriale si a neurasteniei.
In cosmetica cel mai des folosit se remarca a fi extractul uleios de morcov, Acesta de cele mai multe ori este un ulei de culoare aurie bogat in carotenoide cunoscute pentru beneficiile extraordinare asupra pielii si de calmare a accesteia. Carotenoidele sunt un tip de antioxidanti ușor de asimilat si sunt prezente în diferite varietati de fructe si legume, dar din belsug in morcovi. Antioxidantii protejeaza celulele umane de deteriorarea adusa de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt produsi de o multitudine de factori poluanti din mediu, inclusiv de razele UV. Fara ca actiunea lor sa fie combatuta de catre antioxidanti, radicalii liberi pot deteriora structura si functiile membranei celulare, ceea ce duce la imbatranire prematura, cancer de piele si o serie de alte boli degenerative. S-a demonstrat stiintific capacitatea carotenoidelor de a bloca dezvoltarea diferitelor tipuri de celule canceroase in organism. In compozitia morcovilor au fost identificate peste 600 de carotenoide, ceea ce ii face o sursa abundenta de antioxidanti.
Uleiul de morcovi, ca derivat ar extractului de morcovi, este cea mai bogata si concentrata sursa de car