In aceasta seara o discutie sincera despre Romania in contextul "noii axe", Washington-Berlin-Bucuresti-Moscova intre Rares Bogdan si Cozmin Gusa la "Jocuri de putere" de la Marea Neagra.
Cat de mare mai este influenta SUA intr-o lume in care dictatorii colaborationisti au fost suprimati sau eliminati, generand teatre de razboaie interne fratricide?
Cum isi exercita puterea SUA in Europa, dar mai ales in Romania, si cat de actuala mai este afirmatia presedintelui Bush conform careia Bucurestiul este puntea dintre Washington si Moscova?
Care sunt strategiile SUA in zona granitei NATO si cum poate influenta recentul scandal de spionaj relatiile dintre SUA si UE?
Cei mai multi dintre romani injura geopolitica o data pe an, cand se transmite concursul Eurovision si realizeaza ca notiunea merge mana in mana cu alta: geostrategia. Insa pentru cei care le hotarasc soarta, legaturile dintre geografie si politica pot reprezenta o ocazie de trezire inteligenta in folosul Romaniei. Cu conditia sa nu fie ocupati cu satisfacerea muschiului politic aducator de vacante exotice.
In aceasta seara, de la ora 22.15, Rares Bogdan duce "Jocurile de Putere" la Marea Neagra si discuta cu analistul Cozmin Gusa despre vocatia ratarii ca rod al prostiei si al indolentei.
Descoperiti cum se face ca politicienii damboviteni n-au priceput inca la ce-i buna o relationare normala si cu "ursul de la Rasarit", care sunt cartile pe care Romania le are in maneca, dar insista sa nu le joace, prin urmare asista la planurile pe care le fac marile puteri deasupra Bucurestiului, si cum se poate converti in valuta forte o forma de relief pe care un presedinte limbut si nu prea intelept a numit-o "lac rusesc"?
Dar si care este ocazia pe care Romania o poate irosi daca nu cantareste corect praful de pulbere din Orientul Apropiat si Mijlociu, care est