56 de bărbaţi au semnat Declaraţia de Independenţă. Cei mai mulţi dintre ei reprezentau pătura bogată a societăţii. O treime deţinea sclavi. Însă unii dintre ei au făcut sacrificii impresionante pentru ca Statele Unite ale Americii să-şi câştige independenţa de Coroana Britanică.
În urmă cu 237 de ani, pe 4 iulie 1776, în Congresul American s-au citit pentru prima dată aceste cuvinte.
Considerăm aceste adevăruri evidente prin ele însele, că toţi oamenii sunt creaţi egali, că sunt înzestraţi de Creatorul lor cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea se numără Viaţa, Libertatea şi căutarea Fericirii.
Declaraţia de Independenţă a SUA
Semnăturile a 56 de delegaţi din cele 13 state americane de-atunci apar pe documentul care este acum expusă în sediul Arhivelor Naţionale ale SUA, la Washington.
Istoricii sunt însă de acord că documentul semnat pe 4 iulie 1776 în Congres nu este cel păstrat şi expus, care a fost semnat pe parcursul lunii august 1776, după ce textul Declaraţiei a mai suferit unele modificări.
Cei 56 de bărbţi care au semnat documentul făceau parte din elita înstărită a societăţii. Câţiva dintre ei şi-au pierdut însă averile şi vieţile în lupta pentru ruperea de Imperiul Britanic. „The New York Times” realizează
1. Lyman Hall - Georgia
Originar din Connecticut şi absolvent al Universităţii Yale, Hall a fost preot şi doctor. A plecat în Carolina de Sud şi mai apoi în Georgia. După căderea oraşului Savannah în 1778, domeniul său, aflat în comitatul Liberty de pe coastă, a fost distrus. S-a mutat în nord alături de familie, însă s-au întors în 1782. A fost guvernator al Georgiei o perioadă scurtă, apoi a revenit la medicină.
2. Richard Stockton - New Jersey
Spre finalul anului 1776, Stockton se grăbea să ajungă acasă, după ce