Cine a zis că cea mai bună metodă prin care poți să promovezi Bacalaureatul e aceea care presupune studiu aprofundat și mult timp pierdut cu cărțile de comentarii literare în mână? Probabil cineva care nu cunoaște noțiunile de „copiat”, „șpagă”, „dans lasciv cu directoarea școlii” sau „bani în sutien”. Ei bine, iată că, în ultimele zile, am aflat cu toții cum stăm cu învățământul. Așadar, mai nou, tot ceea ce trebuie să faci pentru a fi sigur că promovezi examenul e să te prezinți, să ai cunoștințe la nivel înalt în școala de care aparții, de preferință la nivel directoral, să umbli serios la cardul părinților sau să execuți un dans lasciv, de preferință la bustul gol, cu directoarea școlii și gata, ești ca și trecut.
Cum poți, în calitate de director de școală, nu doar să întinzi mâna după mită, cunoscută în unele instituții de învățământ drept „protocol”, ci și să te cobori la un nivel care să îți permită să dansezi lasciv și să-ți dezbraci elevii la banchetul de final de an, să te lași filmată și să fii surprinsă că imaginile au fost făcute publice?
Schimbând personajele, trecem de la dascălii cu simțul afacerii la elevii cu stresul examenului în stomac. Ce fițuici și cărți de comentarii pitite pe sub cămăși și prin buzunarele pantalonilor! Dacă niciuna dintre variantele din primul paragraf nu sunt pe placul elevului, acesta mai are câteva opțiuni. În funcție de generozitatea bugetului, elevul pe care Bacalaureatul l-a surprins nepregătit, găsește cele mai ingenioase soluții. De la pixuri fițuică până la ceasuri care îi oferă inclusiv acces la internet sau aparate hands-free, totul se poate găsi la prețul potrivit.
O tânără speranță a țării a fost surprinsă în timp ce butona timidă telefonul în timpul probei la matematică, desfășurată în urmă cu două zile, și a fost scoasă din examen. Reacția ei: a amenințat că se sinucide dacă nu este lăsată s