Oferta se adresează lucrătorilor calificați în domeniul hotelier – gastronomic. Înregistrarea în baza de date în vederea selecției se face la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Piatra Neamț.
Romașcanii care au calificări în domeniul hotelier – gastronomic și doresc să desfășoare o activitate sezonieră în Germania au șansa de a ocupa un post la selecția care va fi organizată la Sibiu, pe 5 și 6 septembrie 2013. EURES România dispune de 145 de locuri în domeniul hotelier – gastronomic. Centrala de Mediere a Străinilor și Specialiștilor ZAV Bonn, împreună cu Marriott Hotel Frankfurt și compania Europa Park Rust, oferă locuri de muncă pentru următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (60 de posturi), bucătar (45 de posturi) și manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet (10 posturi).
“Pentru ocuparea posturilor de barman, ospătar și bucătar, angajatorii germani solicită persoane care au calificare profesională încheiată, experiență în domeniu și cunoștințe bune și foarte bune de limba germană, de nivel A2 – B1/B2. Angajarea se face pe o perioadă de șase luni, începând cu luna octombrie 2013, respectiv aprilie 2014, în funcție de angajator. Salariul oferit este de 1.500 – 2.000 euro brut/lună pentru ospătar, 1.850 – 1.950 euro brut/lună pentru barman și 1.500 – 2.100 euro brut/lună, în funcție de calificare și experiență profesională, pentru bucătar. Timpul de lucru este de 40 – 45,5 ore pe săptămână, se lucrează în weekend și de sărbătorile legale. Cazarea poate fi asigurată de către angajator gratuit sau contra cost, 270 de euro pe lună, iar întreținerea poate fi gratuită, negociabilă sau pe cont propriu. Pentru posturile de manager restaurant à la carte/personal serviciu organizare banchet, sunt solicitate persoane care au atât cunoștințe foarte bune de limba germană, nivel C2, cât și cunoștințe bune d