„Ramanem fara urmasi in apicultura”, a fost semnalul de alarma tras ieri de unul dintre apicultorii botosaneni, mai exact de presedintele Filialei Judetene a Asociatiei Crescatorilor de Albine, Emil Rotaru.
Prezent la discutiile cu membrii Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor si cu reprezentanti ai Ministerului Agriculturii sositi la Botosani, Emil Rotaru a adus in atentia parlamentarilor si a sefilor de institutii centrale din domeniul agricol ca actuala politica pare sa-i fi uitat pe apicultori. Lipsiti de sprijinul de care ar avea nevoie si impovarati de impozitul agricol, apicultorii sunt din ce in ce mai putini. Rotaru a venit si cu propunerea ca apicultura sa isi gaseasca un loc si in programa scolara.
In ce priveste plata impozitului agricol, introdusa din acest an, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Botosani a spus ca impozitarea pe familii de albine este o masura care omoara apicultura.
„Nu s-a facut de 45 de ani impozitarea pe familia de albine. Nu s-a facut nici pe vremea odiosului”, a mentionat Emil Rotaru. Impozitarea loveste cu atat mai mult in apicultori cu cat, anul acesta, ploile cazute, benefice in general pentru agricultura, le vor aduce apicultorilor mari probleme.
„Daca ploaia asta in exces a prins bine culturilor agricole, apicultorilor nu le-a prins bine pentru ca a spalat tot nectarul si va dati seama ca suntem cu stupii goi si fara un ban in buzunar”, a incheiat reprezentantul apicultorilor botosaneni.
Discutiile pe aceasta tema au venit in contextul in care deputatii din Comisia pentru agricultura au dezbatut propunerea legislativa pentru modificarea Legii apiculturii. (Aurora Dimitriu) „Ramanem fara urmasi in apicultura”, a fost semnalul de alarma tras ieri de unul dintre apicultorii botosaneni, mai exact de presedintele Filialei Judetene a Asociatiei Crescatorilor de Albine, Emil Rota