Este cea mai importanta stire pe care am retinut-o ieri, cu ocazia Congresului International de Turism, eveniment desfasurat in incinta Parlamentului Romaniei in prezenta Secretarului General al Organizatiei Mondiale a Turismului, dl. Taleb Rifai, Ministrului Mediului, d-na Rovana Plumb, Ministrului Delegat pentru IMM-uri si Turism, d-na Maria Grapini, Primarului General al Capitalei, dl. Sorin Oprescu, precum si a unor Secretari si Consilieri de Stat, Ambasadori straini acreditati in Romania si nu in ultimul rand, a unui mare numar de Jurnalisti straini.
Cu siguranta ca aceasta prezenta impresionanata se datoreaza si faptului ca Romania detine, inca de anul trecut, Presedentia Organizatiei Mondiale a Turismului, pozitie onoranta care ne ofera sansa de-a aduce turismul romanesc acolo unde credem ca am putea sa ne situam.
S-a discutat despre turismul clasic, cel de sanatate si balnear, cultural, sau eco si agro-turism, care sunt in atentia guvernului pentru ca acest sector nu poate fi sustinut doar de ministerul de resort, avand nevoie si de cei de la transporturi, in special pentru coordonarea cu avioanele care aduc turistii, cu cei de la mediu, pentru protejarea zonelor sensibile, sau cu cei de la ministerle finantelor si internelor, pentru ca vamesii si granicerii sa nu impuna bariere artificiale celor care vor sa ne viziteze tara, etc.
Dintre toate aceste prezentari cea mai interesanta parte mi s-a parut colaborarea pe care d-na Ministru Maria Grapini si d-na Ministru Rovana Plumb o au cu echipa de specialisti ai Printului Charles al Marii Britanii, pentru promovarea turismului romanesc , in special a Muntilor Carpati si pentru conservarea realitatilor unice in Europa, pe care avem sansa sa le avem in aceste zone. Personalitatea si simpatia de care se bucura Printul Charles, in intreaga lume, este un nesperat castig atat pentru mediul cat