Curtea Veche Publishing vă prezintă prin intermediu www.ziarulring.ro un meniu complet, gata în jumătate de oră, al celebrului Bucătar Jamie Oliver. Reţeta este publicată în volumul „Găteşte în 30 de minute cu Jamie”, apărut la Curtea Veche.
Meniul de astăzi constă în biban de mare cu pancetta crocantă, piure de cartofi dulci şi verdeţuri în stil asiatic, îngheţată de fructe de pădure la minut şi băutură acidulată din ghimbir şi lămâie. Ingredientele sunt pentru patru porţii.
Ingrediente:
PIURE
700 g cartofi dulci
2 lămâi verzi
o legătură mică de coriandru proaspăt
2 linguri sos chutney de mango
sos de soia
VERDEŢURI
un ardei iute roşu proaspăt
un căţel de usturoi
sos de soia
o lămâie verde
ulei de susan
250 g sparanghel un broccoli
BIBAN DE MARE
8 felii subţiri de pancetta
4 fileuri a câte 150 g de biban de mare, cu piele, fără solzi şi oase
o linguriţă seminţe de fenicul
o lămâie
ASEZONARE
ulei de măsline
ulei de măsline extravirgin
sare de mare şi piper negru proaspăt
măcinat
BĂUTURĂ DIN GHIMBIR ŞI LĂMÂIE
cuburi de gheaţă
o cutie de 330 ml de limonadă carbogazoasă
câteva fire de mentă proaspătă
o bucată de ghimbir proaspăt de 2 cm
o sticlă de apă carbogazoasă
ÎNGHEŢATĂ DE FRUCTE DE PĂDURE
500 g amestec de fructe de pădure congelate
150 g afine proaspete
3–4 linguri miere lichidă
500 g iaurt natural
câteva fire de mentă proaspătă
PREGĂTIRE
Puneţi la îndemână toate ingredientele şi ustensilele necesar