Ai colesterolul mărit? Specialiștii în nutriție prezintă câteva trucuri care te vor ajuta să reduci considerabil cantitatea de grăsime consumată.
Persoanele care au nivelul colesterolului „rău” (LDL) mărit trebuie să evite grăsimile saturate de origine animală, precum brânzeturi, mezeluri. De asemena, pentru reducerea colesterolului, nutriționiștii recomandă consumul de margarină de bună calitate în locul untului. Atenție, căci nu toate margarinele sunt de calitate! Cea pentru care optezi trebuie să conțină grăsimi saturate în proporție de maximum 17%.
Folosește ulei de origine vegetală
Pentru gătit, folosește ulei de origine vegetală, precum cel de măsline, soia sau rapiță. Pe de altă parte, evită uleiul de palmier, care deși este de origine vegetală, conține acizi grași saturați în proporție de 50%, spre deosebire de celelate uleiuri, care conțin între 5 și 15%.
Consumă pește
Dacă nu prea ai timp pentru gătit, atunci este bine să îți faci provizii cu conserve cu ton, macrou, anșoa și sardine, deoarece acești pești conțin grăsimi bune, mai ales acizi grași Omega 3, benefici pentru aparatul cardiovascular.
Mănâncă produse lactate degresate
Produsele lactate sunt bogate în grăsimi rele, motiv pentru care nutriționiștii recomandă consumul de lactate semidegresate sau chiar degresate. În ceea ce priveşte iaurturile, cele greceşti sunt foarte grase, fiind recomandate iaurturile cu 0% grăsimi. Ideal ar fi ca grăsimile saturate să nu depăşească 2%.
Plimbare pentru o bună digestie
Plimbările sau exerciţiile de rezistenţă sunt la fel de importante ca regimul alimentar pentru scăderea nivelului de colesterol rău. În plus, mişcarea este benefică pentru prevenirea creşterii în greutate, a diabetului, a maladiilor cardiovasculare etc. Așadar, este recomandată efectuarea unor exerciţii fizice de intensitate moderată, zilnic, timp