Lovitură de teatru în cazul Cioacă! A câta? Nu mai contează, dar cu siguranţă, cea mai mare de când a fost arestat ex-poliţistul acuzat că şi-ar fi omorât şi tranşat soţia, dispărută fără urmă în 2007. Și asta pentru că, pur şi simplu, în această dimineaţă, avocata Maria Vasii, apărătoarea lui Cioacă a trimis către instanţă o solicitare de punere în libertate... deîndată.
Din momentul primirii cererii de revocare a măsurii preventive a lui Cristian Cioacă, instanaţa de la Curtea de Apel Piteşti are, cum s-ar spune, o bombă gata amorsată... “e în curtea sa” (sic!). Și asta pentru că avocata lui Cioacă invocă legea europeană supremă, respectiv Convenția Europeană a Drepturilor Omului - CEDO, pe care nicio instanţă şi niciun magistrat din ţările semnatare nu ar trebui să o încalce. Vor avea judecătorii piteşteni curajul să încalce Conveţia, riscând ca România să fie condamnată la CEDO?
Cererea de revocare a arestării lui Cioacă. Și ce va urma...
“DOMNULE PREȘEDINTE,
Subsemnatul Cioaca Constantin Cristian, CNP 1............., în prezent arestat prezentiv, încarcerat în Penitenciarul Colibași-Argeș, România, cu adresa de comunicare a procedurilor judiciare la reședința avocatului, în București, ....., nr...., sector ... , România, tel...., E-mail: ....,
depun prin apărator ales Maria Vasii prezenta CERERE DE REVOCARE A MĂSURII ARESTĂRII PREVENTIVE în condițiile prevăzute de art. 139 CPP cu referire la art. 5 CPP rap. la art. 20 alin. 2, 23 din Constituția României și rap. la art. 5 pct. 1 lit. a din Convenția Europeană”, spune Ciacă, prin avocata sa, la începutul cererii de punere în libertate.
Care sunt motivele/temeiurile acestei cereri imperative? "Prin hotărârea pronunțată la data de 2 iulie 2013 de prima instanță, Tribunalul Argeș, am fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de omor, d