Ultima medie de admitere la mai multe dintre liceele oltene, în 2012, n-au depăşit nota patru, absolvenţii de clasa a VIII-a devenind liceeni în ciuda faptului că n-au fost în stare să ia o notă de trecere la Evaluarea Naţională. Gazeta Nouă vă prezintă un top al celor mai bune şi al celor mai proaste licee din judeţ, în funcţie de ultima medie de admitere din vara trecută.
Procesul de admitere la liceu a început pentru cei aproximativ 4.300 de absolvenţi ai clasei a VIII-a din judeţul Olt. Elevii vor fi repartizaţi în licee printr-un sistem computerizat, în funcţie de medii şi de opţiunile menţionate în fişa de înscriere, pe care trebuie să o completeze începând de vineri, 5 iulie, şi până pe 9 iulie.
În fişa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferinţelor, listă care se află pe fiecare inspectorat judeţean în parte. Pe lângă numele şi prenumele complet, mediile din anii de gimnaziu şi mediile de la Evaluarea Naţională, elevii trebuie să completeze pe foaia de admitere cât mai multe coduri de licee ca să fie siguri că vor prinde un loc la un liceu. După ce vor completa fişa de admitere, reprezentanţii din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei judeţene, până pe 11 iulie.
Repartizarea computerizată la liceu a elevilor va avea loc pe 16 iulie. Afişarea rezultatelor pentru admiterea la liceu va fi făcută pe 17 iulie. Între 17 şi 26 iulie se vor depune dosarele de înscriere la liceele unde elevii au fost repartizaţi.
Cele mai mari medii la liceele din Caracal
Ca şi în anul şcolar trecut, cele mai mari medii de admitere le-au avut absolvenţii de gimnaziu care au ales liceele din Caracal, „Mihai Viteazul” şi „Ioniţă Asan”. Note mari au avut şi absolvenţii liceelor cu tradiţie din Slatina, „Greceanu”, „Minulescu” şi „Titulescu”.
Colegiul Naţi