Cu intermedierea ambasadorului Marii Britanii în România, s-au pus bazele unei colaborări economice şi educaţionale între Craiova şi Hampshire.
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, şi primarul Lia Olguţa Vasilescu au susţinut ieri o conferinţă de presă, în care au făcut bilanţul vizitelor efectuate în ultimele zile de o importantă delegaţie britanică la Craiova. La această întâlnire cu presa au mai luat parte Maureen Frost, director executiv al Camerei de Comerţ din Hampshire, Călin Humă, preşedintele Indes Group, în calitate de reprezentant al investitorilor britanici în România, Cristian Dobre, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj, şi Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.
Parteneriat economic
„Vizita delegaţiei britanice a avut trei componente. Una dintre ele a fost componenta economică. Au venit să ne viziteze reprezentanţi ai Camerei de Comerţ a regiunii Hampshire, cu directorul acestei camere de comerţ. Această vizită s-a finalizat cu un parteneriat între cele două camere de comerţ. O altă componentă a fost pe educaţie, axată pe beneficiul economic al comunităţii, prin stabilirea unei colaborări în vederea schimbului de studenţi şi a schimbului în domeniul cercetării medicale. Scopul este ca studenţii să poată să obţină o diplomă comună a celor două universităţi - din Craiova şi din Southampton. Nu în ultimul rând, a fost şi o componentă culturală - un concert care va avea loc în această seară (joi seară - n.r.), cu compozitori români şi britanici“, a explicat Olguţa Vasilescu.
„Cu această delegaţie din comitatul Hampshire am dezvoltat relaţiile între Marea Britanie, judeţul Dolj, în general, şi Craiova, în special, în câteva aspecte foarte importante. În primul rând, am încheiat astăzi un acord între Camera de Comerţ din Hampshire şi Camera de Comerţ din Dolj, care ar fi o cale foarte im