Criza a afectat serios bugetele de vacanta ale romanilor, iar planificarea unei vacante a devenit mai dificila. Este important sa ne planificam corect bugetul de vacanta, astfel incat sa nu acumulam datorii.
Tocmai din aceasta cauza, expertii Kruk Romania, companie din industria locala de management al creantelor, vin cu 7 sfaturi pentru o vacanta fara datorii:
Verificarea si achitarea datoriilor inainte de plecare Chiar daca nu ai abilitati innascute de contabil sau economist, un plan de buget, care sa cuprinda cheltuielile curente nu strica niciodata. Este important sa iti alegi o vacanta pe masura bugetului tau si sa iti achiti toate cheltuielile curente inainte de plecare. Daca totu?i esti nevoit sa te imprumuti pentru vacanta, pune la punct un plan eficient prin care sa returnezi banii intr-un timp cat mai scurt, astfel incat sejurul sa nu devina o povara financiara pe termen lung.
Rezerva din timp biletele de cazare si avion Este stiut faptul ca majoritatea companiilor aeriene ofera discount la bilete, asfel incat le poti achizitiona chiar si la jumatate de pret daca le rezervi cu cateva luni inainte de calatorie. La fel, poti gasi oferte si la hoteluri, mai ales daca iti alegi sejurul in extrasezon. Daca nu ai reusit sa rezervi din timp concediul, nu dispera. Poti gasi oferte avantajoase last minute si pe ultima suta de metri, insa nu vei putea alege intodeauna hotelul dorit sau destinatia la care ai visat, pentru care bilete ar putea fi epuizate.
Estimarea corecta a bugetului de cheltuieli Atunci cand pleci in vacanta sau la drum mai lung, este recomandat sa iti faci un calcul de buget pentru a estima cat mai bine banii de care ai nevoie si pe care ii poti cheltui. Te ajuta un buget pe fiecare zi (care include masa, cazarea, obiectivele de vizitat, transportul cu mijloacele de transport) si poti pune pe lista si cativa bani in