În ultimii doi ani, în Brăila, cele mai bune rezultate la examenul de bacalaureat, dar şi la admitere au fost obţinute de elevii de la Colegiul Naţional "Gheorghe Munteanu Murgoci", iar pentru locul doi se bat la Brăila colegiul "Nicolae Bălcescu" şi liceul "Nicolae Iorga", “Bălcescu” obţind rezultate mai bune la admiterea în liceu, iar “Iorga” la promovabilitatea la bacalaureat.
De altfel, rezultatele de la Bacalaureat 2012, înainte de contestaţii, au dus Brăila pe primul loc în topul naţional al judeţelor. După judeţul Brăila, care, după afişarea tuturor rezultatelor a înregistrat o promovabilitate BAC 2012 de 59,25%, au urmat Iaşi, cu 56%, Bihor - 53% şi Buzău - 50%.
Celelalte judeţe au avut promovabilităţi sub 50%, inclusiv Suceava, unde de obicei promovabilitatea era peste 90%.
Note maxime au fost obţinute la BAC 2012 de Anca Mihalache şi Viorica Pătraşcu, de la Colegiul "Murgoci".
“ Pentru locul doi, la Brăila, sunt în competiţie, într-adevăr, colegiile “Bălcescu” şi “Iorga”. Anul trecut, au avut acelaşi procent de promovabilitate la bacalaureat, însă “Bălcescu” a avut elevi mai puţini. Cum am reuşit o promovabilitate atât de mare?
În ultimii ani, de când eram pe locul patru în coada clasamentului, că nu se poate promova examenul de bacalaureat decât prin muncă asiduuă, atât a elevilor, cât şi a profesorilor. În timp, aceste eforturi au dat roade. În ţară, judeţele care aveau procente mari de promovabilitate în anii trecuţi nu au fost bazate pe acest punct de vedere", a declarat inspectorul şcolar general Iulian Danielescu.
Şi sindicatul din Învăţământ a reacţionat la rezultatele elevilor brăileni.
"E o dovadă că se lucrează cu seriozitate. Acest succes nu e întâmplător, se datorează profesorilor de liceu, elevilor, dar şi modului în care toţi actorii implicaţi în procesul educaţional au înţeles să-şi facă datoria", a d