Ministerul britanic de Interne (Home Office) a emis un raport care pune imigranţii la zid. Solicitanţii de azil, refugiaţii şi imigranţii necalificaţi sunt acuzaţi de comportamente antisociale, supraaglomerare şi suprasolicitarea sistemului naţional de sănătate (NHS). Studiul susţine că jumătate din populaţia din Anglia şi Ţara Galilor trăieşte într-o zonă afectată de creşterea migraţiei.
Imigranţii pot contribui la creşterea timpului de aşteptare la cabinetele medicale, pot fi implicaţi în comportamente antisociale şi pot cauza probleme privind ţinerea sub control a epidemiilor, din cauza supraaglomerării, potrivit specialiştilor britanici, care au evaluat pentru prima dată impactul imigraţiei asupra comunităţilor britanice prin efectuarea unui sondaj în rândul autorităţilor locale şi al furnizorilor de servicii. Documentul ''subliniază importanţa protejării serviciilor noastre publice şi a unei abordări ferme împotriva celor care vin aici pentru a exploata sistemul nostru de asistenţă socială", a declarat ministrul britanic al imigraţiei, Mark Harper, potrivit Agerpres.
Peste 2,2 milioane de cetăţeni UE (din celelalte 27 de state membre) şi 2,4 milioane din afara blocului comunitar locuiesc şi lucrează în Marea Britanie, relevă documentul amintit. În plus, studiul a arătat că, deşi cei mai mulţi imigranţi s-au stabilit în Londra şi în sud-estul ţării, cel mai mare impact al acestora a fost resimţit în oraşele industriale cu un nivel crescut al şomajului, cum ar fi Rotherham şi Oldham. Mai mult, comitatele cu un nivel ridicat al lucrătorilor imigranţi, cum ar fi Norfolk, Lincolnshire şi Lancashire, sunt predispuse să se confrunte o creştere a suprasolicitării serviciilor locale.
În acest studiu au fost intervievate 80 de autorităţi locale şi furnizori de servicii în privinţa mai multor subiecte, cum ar fi sănătatea, locuinţele sau coeziunea socia