Putem vorbi despre un fenomen al toxiinfecţiilor alimentare pe litoral, în sezonul estival? Care sunt cauzele care conduc la această situaţie? Cât de mult riscă un turist luând masa într-un restaurant de pe litoral?
Mai există spitale constănţene care funcţionează după plan de conformare?
Vorbim despre aceste probleme mâine, de la ora 11.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.
Realizator: Ada CODAU
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Intrebările redacţiei:
1. Un nou focar de toxiinfecţie alimentară a fost depistat, în cursul acestei săptămâni, la Constanţa. Este al doilea caz de acest gen în actualul sezon estival. Cum se prezintă până acum situaţia, comparativ cu vara lui 2012?
2. Care este cauza toxiinfecţiilor alimentare? Vorbim despre nerespectarea unor minime norme de igienă, despre păstrarea alimentelor în condiţii necorespunzătoare?
3. Cât de des primiţi sesizări cu privire la posibile focare de toxiinfecţie alimentară?
4. În opinia d-voastră, cât de sigur este pentru un constănţean şi nu numai să mănânce într-un restaurant de pe litoral?
5. În altă ordine de idei, cum reacţionează constănţenii la campaniile de vaccinare? Cât de receptivi sunt?
6. Vă mai confruntaţi cu situaţii în care medicii de familie nu îşi ridică de la DSP dozele de vaccin, invocând în faţa pacienţilor o criză a sistemului?
7. Cum a rămas cu programul de vizite în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru că l