Om de afaceri de origine australiană, Murdoch a fost nevoit să închidă în 2011 ziarul tabloid News of the World, publicaţia cu cel mai mare tiraj din presa britanică, suspectat că ar fi interceptat convorbirile a sute de persoane, celebre sau necunoscute, cu scopul de a obţine profit la începutul anilor 2000.
Poliţia investighează în prezent plăţile pretinse de către oficialii guvernamentali în schimbul unor informaţii.
În înregistrarea obţinută de către Channel 4 News, Murdoch afirmă că aceste plăţi fac parte din "cultura Fleet Street" - un cartier istoric al presei din Londra.
"Vorbim acum de plăţile pentru a avea surse din poliţie: de peste o sută de ani se întâmplă acest lucru", i-a spus Murdoch unui angajat. "Nu noi am inventat asta".
Murdoch consideră, de asemenea, că ancheta poliţiei asupra grupului său media este o "ruşine", adăugând: "ideea că poliţiştii vă urmăresc pe voi şi pe familiile voastre până în pat, la ora şase dimineaţa, este incredibilă!".
Magnatul media a sugerat că intenţia de a oferi poliţiei documentele "a fost o eroare" : "În această atmosferă, la acest moment, este ca şi cum am zice - «priviţi, noi suntem o carte deschisă, noi vă vom arăta totul». Chiar şi avocaţii s-au îmbogăţit analizând milioanele de mail-uri", a adăugat Murdoch.
După difuzarea la televiziune a acestei înregistrări ascunse, News Corp a publicat un comunicat, declarând că "nici o altă societate nu a făcut atâtea pentru a identifica ce a fost greşit şi nu a recompensat victimele, asigurând că astfel de erori nu vor mai fi comise pe viitor".
În momentul înregistrării, Murdoch a dat dovadă de o "empatie de înţeles" faţă de salariaţii ziarului The Sun, care face parte din grupul media, informează comunicatul.
Deputatul laburist Tom Watson, care a jucat un rol important în descoperirea cazului privind interceptările, a înde