Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a venit la Gorj pentru a pune umărul la reconstrucţia organizaţiei judeţene. El s-a întâlnit cu membrii Biroului Permanent Judeţean, dar şi cu organizaţia din Motru. Liderul democrat-liberal a anunţat că în toamnă PDL va lansa guvernul alternativă. A recomandat organizaţiei de la Gorj să fie mai combativă şi a criticat măsurile USL şi privatizarea CE Oltenia. Dar, Gheorghe Flutur a recunoscut că PDL suferă şi acum ca urmare a măsurilor nepopulare luate pe vremea Guvernului Boc.
Reporter: Care este concluzia după discuţiile de la Gorj?
Gheorghe Flutur: Aici la Gorj, după episoadele de plecare, cu dl Cupă, din 70 de organizaţii locale în 47 nu mai aveam structuri ale PDL. Astăzi mai sunt 5 organizaţii de refăcut, deci s-a muncit mult de actualul birou interimar şi de preşedintele Dan Vîlceanu. Am discutat la modul concret problemele pe care le au, relaţia cu aleşii locali şi ce este de făcut în perioada următoarea. La o primă analiză sunt mulţumit de ce se întâmplă aici. Am cerut să se întâlnească în continuare cu populaţia şi să îşi facă rolul de partid de opoziţie. (...) La Consiliul de Coordonare aprobăm regulamentul pentru Guvernul alternativă. PDL doreşte ca în toamnă să-şi anunţe guvernul alternativă, aşa cum prevede statutul nostru, cu miniştri, cu premier din umbră sau al guvernului alternativă, cu un rol foarte precis: monitorizarea actualei puteri, critici acolo unde lucrurile nu merg şi soluţii din partea noastră.
Rep.: Cum comentaţi situaţia CE Oltenia?
G.F.: Premierul Ponta anunţa că nu va vinde, nu va scoate la privatizare, dar între timp am văzut că se anunţă scoaterea la privatizare. Îngrijorarea noastră este dacă acest patent Oltchim-Hidroelectrica se va extinde şi la CE Oltenia. Aici e vorba de foarte multe locuri de muncă. Cine va fi investitorul, care va fi soarta acestui complex?