Bucureştiul are multe licee celebre, unele vechi de peste un secol, cu tradiţie şi care au fost ridicate la statutul de „Colegii Naţionale“. Când vine vorba de alegerea unui liceu foarte bun pentru copiii lor, părinţii se uită cel mai adesea la „Sf. Sava“, „Mihai Viteazul“, „Tudor Vianu“, sau, cine îşi permite taxele de şcolarizare, la Liceul Internaţional de Informatică, care este o instituţie privată.
Pentru a-i ajuta pe părinţi şi elevi în această alegere, adevarul.ro a realizat un top al celor mai bune licee din Capitală în funcţie de mediile de admitere, de la bac, numărul de olimpici şi prestigiu.
Ce se ştie despre licee
Liceul cu cei mai mulţi olimpici este Liceul Internaţional de Informatică, o instituţie privată de elită care racolează cei mai buni elevi de la alte licee cu renume, precum „Tudor Vianu“, considerat a fi cel mai bun liceu cu profil real mate-info din Bucureşti. Liceul cu cea mai bună reputaţie şi cel mai vechi din România este „Sfântul Sava“, sau, cum spune o elevă a colegiului, "Şcoala românească a început cu Sava".
Liceul cu o atmosferă mai academică şi cea mai strictă disciplină este "Mihai Viteazul". La polul opus, liceul cu cele mai multe activităţi extracuriculare şi considerat a avea cea mai plăcută viaţă de liceu, cu festivităţi frumoase, este cosiderat a fi "Gheorghe Lazăr".
Colegiul Naţional "George Coşbuc" este văzut drept cel mai bun liceu de limba engleză din Bucureşti, unde predau profesori din Marea Britanie, Satele Unite şi Australia, iar orele se desfăşoară într-un stil mai occidental.
Acestea sunt unele dintre adevărurile şi legendele despre liceele de top ale Bucureştiului care s-au împământenit în mentalitatea oamenilor. România nu este ţara colegiilor ca Eton sau a universităţilor ca Oxford şi Cambridge, dar şcolile noastre au şi ele tradiţie, uneori chiar o istorie foarte veche, cum est