Brândușa Zaița Silvestru, una dintre vedetele incontestabile ale Teatrului de Animație Țăndărică, a scris istorie în teatrul de păpuși și
marionete românesc, reprezentând pentru multe generaţii de actori o culme a măiestriei, deseori fiind numită Magica păpușăreasă, Regina sau Prințesa păpușilor.
Născută pe 8 iulie, în urmă cu 80 de ani, "se joacă" cu păpușile de la 15 ani, fiind membră a trupei de la Țăndărică din 1950 până în anul 1997. Brândușa Zaița Silvestru a absolvit în 1960 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie. Pe lângă cei 47 de ani de teatru pe scena de la Țăndărică, Brândușa Silvestru a devenit, după 1990, și unul dintre cei mai recunoscuți dascăli din România, activând ca profesor la UNATC, catedra "Arta acorului mânuitor de păpuși și marionete". A descoperit și format talente, fiind extrem de inventivă și de o rigurozitate profesională proverbială. A dat naștere unor personaje memorabile, de la "Elefănțelul curios" la "Cenușăreasa", de la "Puiul" la "Coțofana hoață", de la "Sânziana" la una dintre "Nevestele lui Don Cristobal". A realizat zeci de turnee în țară și străinătate, a participat la importante competiții interne și internaționale, a luat premii, a primit distincții, a făcut numeroase emisiuni de televiziune, rămânând în conștiința multor generații de copii. A jucat şi în filme pentru copii, precum "Uimitoarele aventuri ale muschetarilor", "Cucoana Chiriţa" sau "Bună seara, Irina!".
Posesoarea unei voci cristaline, dar și a unui zâmbet inconfundabil, plină de inventivitate și fantezie, Brândușa Zaița Silvestru este o mare Doamnă a teatrului de animație, căruia i s-a dedicat trup și suflet.
VĂ MULŢUMIM, DOAMNA BRÂNDUŞA ZAIŢA SILVESTRU !!!
Brândușa Zaița Silvestru, una dintre vedetele incontestabile ale Teatrului de Animație Țăndărică, a scris istorie