După ce miercuri volumul contractelor de la Sibex a fost unul bun, participanţii au fost ceva mai ponderaţi în prima jumătate din şedinţa de joi. La ora 16.30 se înregistrau de puţin peste 500 de contracte cu o valoare de 6,5 milioane lei. "În prima parte a zilei, jucătorii au fost rezervaţi. Dacă de regulă ei aşteptau des¬chiderea de la NYSE şi rapoartele economice de peste ocean, pentru a-şi contura interesul, de această dată această alternativă a lipsit, întrucât piaţa americană este închisă în 4 iulie, de Ziua Naţională a SUA. Prin urmare, lichiditatea derivatelor de la Sibiu va avea de suferit, în condiţiile în care tranzacţiile pe cel mai lichid instrument, anume Dow Jones, se vor opri mai devreme ca de obicei", a explicat un broker. Conform unui comunicat de pe site-ul operatorului, tranzacţionarea contractelor futures având ca activ suport indicele DJIA încetează miercuri la ora 18.30. La lipsa reperelor de peste ocean s-a adăugat şi lipsa market-makerilor, care nu sunt obligaţi să introducă ordine de vânzare şi cumpărare în condiţiile în care pe piaţa suport nu se tranzacţionează.
Chiar şi în acest context, derivatul pe indicele Dow Jones se îndrepta spre a doua sesiune la rând de creştere, revenind peste pragul de 15.000 de puncte. DEDJIA_RON se menţinea totodată cel mai solicitat produs, cu 280 de contracte. Cotaţia pe scadenţa septembrie creştea cu 111 puncte, valorând 15.035 de puncte.
Speculatorii care au pariat pe evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat, până la ora 16.30, un număr de aproape 100 de contracte pe scadenţa septembrie şi 28 pe decembrie. Moneda unică evolua pe scădere şi se deprecia cu 0,77% şi 0,48% faţă de dolar, valorând 1,29040 respectiv 1,29700 USD, pentru cele două termene menţionate.
Pe segmentul mărfurilor, aurul se afla la rândul său pe scădere, iar lichiditatea era destul de modestă. Până la ora menţionată