În urmă cu doi ani, ca urmare a înțeleptelor măsuri de restructurare a bugetarilor, Poliția de Frontieră din Sulina s-a văzut nevoită să pună pe liber 14 polițiști. Și pentru ca acest lucru să nu se întâmple arbitrar, pe pile, fiind păstrați doar cei cu ochii frumoși și plăcuți superiorilor, s-a organizat un concurs scris, urmând ca picații să părăsească instituția cu demnitate și cu capul sus.
Cum se face în astfel de ocazii, de bunul mers al concursului s-a ocupat o comisie alcătuită din comisarul Octavian Jungan, comisarul-șef Nicolae Furcă, comisarul-șef Anatole Munteanu, comisarul Chirilă Leonte și inspectorul Valentin Slătaru, ultimul fiind observator din partea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.
Toate bune și frumoase până în momentul în care s-au publicat rezultatele concursului. Evident, au existat nemulțumiți, mai ales printre cei care erau nevoiți să plece acasă. În mod ciudat, 33 dintre cei mai slab pregătiți polițiști nu se regăseau pe lista celor disponibilizați, ba mai mult, aveau note mult mai mari decât le-ar fi permis-o cunoștințele, greu de dobândit, mai ales pentru că oamenii cu pricina prestau mai degrabă activități de protocol pentru diverse mărimi care vizitează Delta Dunării, iar timpul rămas liber și-l umpleau pescuind sau vânând întru bunăstarea lor și, mai ales, a șefului Sectorului Poliției de Frontieră Sulina, Mihail Amelian.
Ușor nervoși, disponibilizații au acționat Poliția de Frontieră în judecată și, așa, au ajuns să vadă, la tribunal, lucrările din examen. Moment în care au solicitat și o expertiză grafologică, fiindcă cele 33 de lucrări dubioase erau scrise de aceeași mânuță. Expertiza grafologică a confirmat acest lucru, iar cazul a intrat în atenția DNA. Deși are în mână toate datele și ditamai expertiza grafologică ce dovedește frauda, DNA trage de timp, procuroarea Oana Ble