Bombă în ”Jaful secolului”! Incredibil, dar, cel puţin din punct de vedere al anchetei... adevărat: procuratura şi-a schimbat la 180 de grade ipoteza de lucru în dosarul tablourilor furate! Pur şi simplu, concluzia procurorilor DIICOT, aflată pe surse de ziarul ”ring”, este că tablourile sustrase de cei cinci români dintr-un muzeu din Rotterdam au fost... arse.
Toate cele şapte tablouri furate în octombrie 2012 din Kunsthal Museum-Rotterdam – un Picasso, un Matisse, un Gauguin, un Meijer de Haan, două Monet şi un Lucian Freud, estimate la peste 300 de milioane de euro - au fost arse, susţin, în exclusivitate pentru ”ring”, surse bine informate din anchetă. Procurorii se bazează pe expertiza presupusei cenuşi care ar fi provenit de la arderea tablourilor şi, mai ales, pe declaraţia unui inculpat care a recunoscut că a ars toate cele şapte capodopere.
Surpriza... de proporţii
Aşa cum aţi aflat, în exclusivitate, din ”ring”, ieri, procurorii DIICOT i-au chemat la prezentarea materialului de urmărire penală pe inclupaţii din dosarul ”Jaful secolului - şapte tablouri furtate din Rotterdam”. Surpriza a fost... de proporţii. De-a dreptul incendiară. Şi asta pentru că mama lui Radu Dogaru, suspectul presupus a fi ”creierul” afacerii, le-a recunoscut procurorilor că a ars toate cele şapte tablouri furate de fiul său, în complicitate cu alţi patru suspecţi: Nataşa Timotei, iubita lui, şi alţi trei prieteni, respectiv Eugen Darie, Mihai Bitu şi Adrian Procop (dat în urmărire). Femeia a povestit, cu lux de amănunte, cum, când şi unde a ars toate cele şapte capodopere ale picturii universale. Dacă acest lucru este adevărat, înseamnă că avem de-a face cu o crimă culturală inimaginabilă: doar în regimurile totalitare şi, evident, în Evul Mediu s-au mai ars, cu intenţie, opere de artă.
Cum a ars mama lui D