Ai crede că pizza este o mâncare care îşi are originea în Italia, nu? Istoricii artei culinare te contrazic. Sortimente de pizza au fost descoperite şi în Babilon, Egipt şi în Imperiul Persan. Revenind la actualitate, acest preparat a depăşit cu mult graniţa zonei mediteraneene, sortimente de pizza putându-se întâlni chiar şi în Asia. Ingrediente Pentru blat: 400 g făină, 25 g drojdie, 50 ml ulei de măsline, 1 linguriţă sare
Pentru umplutură: 1 ardei gras verde, 150 g măsline negre şi verzi (fără sâmburi), 50 g caşcaval, 1 ceapă, 2 ciuperci mici, 3 linguri ulei de măsline, 100 g boabe de porumb dulce (conservă)
Preparare
Cerni făina pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, fărâmiţezi acolo drojdia, o dizolvi cu o lingură de apă caldă, adaugi sarea, uleiul şi o amesteci treptat cu făina din jur. Adaugi apă caldă suficientă pentru a frământa un aluat omogen, elastic. - See more at: http://clickpoftabuna.ro/meniul-zilei/felul-principal/pizza-cu-masline-si-ciuperci/index.html#sthash.rDVvIbDC.dpufIngrediente
Pentru blat: 400 g făină, 25 g drojdie, 50 ml ulei de măsline, 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 1 ardei gras verde, 150 g măsline negre şi verzi (fără sâmburi), 50 g caşcaval, 1 ceapă, 2 ciuperci mici, 3 linguri ulei de măsline, 100 g boabe de porumb dulce (conservă)
Preparare
Cerni făina pe planşetă, faci o adâncitură în mijlocul ei, fărâmiţezi acolo drojdia, o dizolvi cu o lingură de apă caldă, adaugi sarea, uleiul şi o amesteci treptat cu făina din jur. Adaugi apă caldă suficientă pentru a frământa un aluat omogen, elastic.
- See more at: http://clickpoftabuna.ro/meniul-zilei/felul-principal/pizza-cu-masline-si-ciuperci/index.html#sthash.rDVvIbDC.dpufIngrediente
Pentru blat: 400 g făină, 25 g drojdie, 50 ml ulei de măsline, 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 1 ardei gras verde, 150 g măsline negre şi verzi