Anul trecut era pe 260 în lume, așa că n-a putut intra nici măcar în calificări la Wimbledon. Acum e la doi pași să-l câștige de-a dreptul. A învins cheagurile de sânge, accidentările și indiferența propriei federații. Doar Kim Clijsters a ajutat-o, e "sora ei mai mare". A pierdut cu Simona Halep șansa unui al doilea titlu al carierei. Pe primul (și singurul) l-a câștigat după ce trecuse printr-un coșmar. Face injecții în burtă ca să poată să zboare cu avionul. E este Flipper.
Pentru cine încă mai crede că prezența lui Kirsten Flipkens în semifinalele Wimbledon e una întâmplătoare, rândurile următoare ar putea să le schimbe părerea. În primul rând, e greu de spus despre orice jucător că poate ajunge întâmplător în ultimii patru la un Slam, fie și într-un turneu atât de încărcat de surprize precum Wimbledon 2013. Flipkens, în particular, nu e deloc străină de iarbă. În 2003, ea câștiga titlul la junioare la Wimbledon. În același an se impunea și la US Open, era numită junioarea anului, iar Belgia se pregătea deja să primească o nouă campioană alături de Justine Henin și Kim Clijsters.
Dar lucrurile n-au mers nici pe departe atât de simplu și de frumos, iar povestea lui Flipkens n-a ajuns niciodată să semene cu cea a mult mai ilustrelor ei compatrioate. Un șir lung de probleme medicale de tot soiul, care i-au afectat jocul și progresul, a culminat în primăvara anului trecut. Când a coborât dintr-un zbor din Thailanda, jucătoarea belgiană a simțit că îi explodează gambele de durere. Obișnuită cu durerile, n-a dat importanță momentului, dar când a consultat, câteva zile mai târziu, un doctor, acesta i-a dat o veste deloc plăcută: avea cheaguri de sânge în ambele picioare. Culmea, a continuat să joace cu tratament, dar în momentul în care se pregătea să zboare în Japonia pentru un meci de Fed Cup, medicii i-au spus că dacă se urcă în avion "o să ieși din