Monica Macovei si ceilalti aparatori ai lui Traian Basescu spuneau ca in Romania a avut loc o lovitura de stat. Se vorbea despre un puci parlamentar, in vara anului 2012. Lipsa cvorumului s-a bazat pe recensamant, sau mai precis pe lipsa acestuia. Oricum, definitia puciului implica structuri militarizate, care la noi i-au ramas fidele celui care i-a numit pe domnii chestori, pana in ziua de azi.
Daca vor sa vada un puci, atunci sa se uite la televizor, la ceea ce se intampla in Cairo. Armata a inlaturat un presedinte ales democratic, folosind pretextul unor manifestatii de strada. Ample, dar fara validare electorala. Nici nu stii care este un pericol mai mare: presedintele fundamentalist sau generalii care iau guvernarea cu tancul?
Lazaroiu, celebru pentru profetiile sale neindeplinite, atragea atentia, acum doi ani, ca in Egipt este instabilitate politica fiindca sunt prea multi barbati frustrati. Politicile pro-nataliste ale lui Mubarak au dublat populatia, in ultimele trei decenii (iar numarul potentialelor mirese il depaseste pe cel al mirilor, in vreme ce barbatii tineri nu au posibilitati materiale pentru a se casatori). Cu sau fara teoriile sale cu tenta sexuala, situatia demografica transforma Egiptul intr-o bomba cu ceas. Numarul alegatorilor este de doar 40 de milioane, la o populatie totala de 80!
”Decreteii” care se pregatesc de majorat vor inclina balanta viitoarelor alegeri. Adaugand o mare de frustrari peste oceanul de nemultumiri deja exprimate. Puterea de la Cairo are de gestionat o saracie lucie, o criza prelungita in turism si un somaj urias. Cu tot ajutorul SUA, nu vad ce vor face cu armatele de someri tineri, care se bat pentru supravietuire.O sa-i incorporeze pe toti, 20 de milioane?
Respectul de care se bucura Armata in randul populatiei se va infrunta cu frustrarea pe care o resimt saracii Egiptului cand vad spitale