Guta este o formă de artrită, caracterizată prin episoade dureroase secundare inflamației articulațiilor. Specialiștii susțin că alimentația joacă un rol important în prevenirea acestei afecțiuni. Așadar, iată câteva alimente care luptă împotriva gutei.
Ananasul
Ananasul conține o enzimă cunoscută sub numele de bromelină, care are proprietăți antiinflamatorii. Cercetătorii au descoperit că suplimentele pe bază de bromelină sau un consum ridicat de ananas contribuie la reducerea durerilor articulare.
Ghimbirul și turmericul
Ghimbirul este un puternic antiinflamator care s-a dovedit a fi eficient în reducerea simptomelor gutei. Un studiu efectuat pe șoareci de laborator arată că în compoziția ghimbirului există un compus care are rolul de a reduce inflamațiile articulare. De asemenea, cercetătorii susțin că turmericul are aceleași efecte precum ghimirul, motiv pentru care este recomandat a fi inclus în dieta persoanelor care suferă de artrită.
Sucul de cireșe
Sucul de cireșe este cunoscut pentru efectele sale benefice pe care le are asupra organismului, în special asupra persoanelor care suferă de gută. Un consum constant de suc de cireșe contribuie la reducerea durerilor și inflamațiilor, două simptome ale gutei.
Citricele
Studiile arată că persoanele care au o cantitate mai mare de vitamina C în organism au un risc mai mic de a suferi de artrită. De asemenea, consumul de citrice contribuie și la ușurarea simptomelor acestei afecțiuni. Așadar, încearcă să adaugi lămâie apei pe care o bei și include cât mai multe citrice în dieta zilnică.
www.clicksanatate.ro
Guta este o formă de artrită, caracterizată prin episoade dureroase secundare inflamației articulațiilor. Specialiștii susțin că alimentația joacă un rol important în prevenirea acestei afecțiuni. Așadar, iată câteva alimente care luptă împotriva gutei.