*Personalitate complexă, Gică Popescu a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, dar şi-a pătat imaginea la finalul carierei prin asocierea de afaceri cu controversatul Ioan Becali.
1. Fotbalistul
Gică Popescu (45 de ani) a debutat în Liga I la 18 ani (în 1985), la Universitatea Craiova, şi a impresionat de la primele meciuri prin eleganţă, detentă, viziune a jocului. Intervenţiile sigure din apărare, capacitatea extraordinară de recuperare la mijlocul terenului, naturaleţea mişcărilor şi modul prin care ieşea cu mingea la picior din propriul teren spre poarta adversă l-au recomandat destul de repede şi pentru naţionala României (prima selecţie, pe 29 martie 1988, împotriva Italiei, 1-0 la Sibiu). Gică Popescu a fost al doilea căpitan al Generaţiei de Aur, după Hagi, şi a participat la Campioantele Mondiale din 1990, 1994 şi 1998, precum şi la Europenele din 1996 şi 2000. Şi-a câştigat în timp porecla de „Baciul”, pentru că era un adevărat paznic al apărării, muncitor până la epuizare, devotat şi onest.
Evoluţiile bune de la CM 1990 l-au propulsat la PSV Eindhoven, unul dintre cele mai puternice cluburi din lume în anii 80-90, iar apoi la Barcelona, acolo unde niciun român nu mai visează să ajungă vreodată. În palmaresul său se regăsesc Cupa Cupelor cu Barcelona, Cupa UEFA şi Supercupa Europei cu Galatasaray!
În finalul carierei a făcut o mare eroare, pe care nici el nu şi-o iartă acum: a acceptat să semneze cu Dinamo, la îndemnul lui Ioan Becali, unde a fost contestat şi huiduit.
2. Impresarul
După încheierea carierei de fotbalist, în 2003 (ultima oară a jucat la Hannover), şi-a asociat imaginea cu cea a controversatului Ioan Becali, căruia i-a rămas fidel după ce acesta l-a dus la PSV, apoi la Barcelona, Galatasaray şi alte echipe. Şi-a făcut o firmă de impresariat cu actualul coleg inculpat din Dosarul Transfe