Florin Galiş, liderul consilierilor USL din Consiliul Municipal Arad, însoţit de o delegaţie din cadrul Organizaţiei Municipale a PNL Arad, s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei „Insula Mureş”. Aceştia i-au semnalat consilierului local o serie de probleme cu care se confruntă, zi de zi, cele peste 45 de familii care locuiesc permanent la Insula Mureş, cât şi cei care deţin proprietăţi acolo. În primul rând, aşa cum a explicat Petre Mocanu, preşedintele asociaţiei, principalul of al „insularilor” este accesul pe podul de pontoane, deoarece este extrem de şubred.
„Unul din pontoane s-a scufundat parţial. Folosim o pompă cu care scoatem periodic apa din el, pentru a preîntâmpina o tragedie. Chiar şi aşa, podul scârţâie din toate balamalele şi se clatină de câte ori trec oameni pe el. Am scris pe o tăbliţă că traversarea podului se face pe propria răspundere”, a menţionat Petre Mocanu.
Acesta a mai explicat consilierului municipal că pericolele te pândesc şi pe insulă. „Sunt foarte mulţi pomi bătrâni, foarte înalţi, care se pot rupe în cazul unor furtuni. Dacă se prăbușesc peste oameni, pot produce victime”, mai spune Mocanu, precizând totodată că nici accesul maşinilor de salvare sau pompieri nu se poate face în zonă. „La Insula Mureş sunt o grămadă de neajunsuri şi din câte am constatat acestea pornesc de la un dezinteres accentuat al autorităţilor locale faţă de ce se întâmplă acolo. În primul rând, ar fi necesară o clarificare a situaţiei juridice a acelor proprietăţi, a Insulei Mureş în general. Apoi, Primăria ar trebui să trateze acel loc exact ca pe orice alt cartier sau zonă a oraşului, să asigure accesul unei ambulanţe, dacă este cazul, a salubrităţii, să toaleteze arborii bătrâni. Cu alte cuvinte, să îşi dea interesul faţă de acele familii. Asta cu atât mai mult cu cât acei oameni plătesc sume importante sub formă de redevenţă sa