Datele prezentate de directorul Direcţiei Judeţene de Statistică (DJS) Sibiu, ec. Liviu Boloş, arată că populaţia judeţului Sibiu a scăzut în 2011 faţă de 2002, cu peste 24.000 de persoane. La octombrie 2012, numărul populaţiei stabile din judeţul Sibiu a fost de 397.322 de persoane.
Potrivit directorului DJS Sibiu, ec. Liviu Boloş, a fost pentru prima dată la acest recensământ din 2011 când a fost introdusă noţiunea de populaţie stabilă, conform reglementărilor Comunităţii europene.
Boloş a declarat, de asemenea, că au existat peste 10.000 de persoane care nu au fost cuprinse în recensământul din octombrie 2011.
„Am ştiut din momentul în care s-a încheiat etapa e culegere a datelor că în Sibiu a rămas un număr destul de mare de persoane necenzurate. La Sibiu, la primărie, după finalizarea recensământului, a fost coadă cu persoane la care recenzorii nu au ajuns. Mi-au spus oamenii că pe strada lor nu au ajuns recenzorii şi nu au fost incluşi în recensământ. Spre exemplu, opt blocuri din cartierul Turnişor nu au fost prinse în recensământ. O parte dintre aceştia, care au fost găsiţi acacă, aproximativ 200, au fost recenzaţi în ultima zi, dar au rămas alte persoane nerecenzate”, a declarat diectorul DJS Sibiu, ec. Liviu Boloş.
Potrivit acestuia, este vorba de 10.894 de persoane din totalul populaţiei stabile a judeţului, reprezentând aproape 3 la sută. Persoanele fie nu au fost găite acasă, fie nu au fost incluse în sectorizare, după cum a explicat directorul DJS Sibiu.
Acesta a mai explicat că numărul persoanelor necenzurate „nu schimbă covârşitor datele obţinute”.
Reprezentantul DJS a precizat, de asemenea, că au fost înregistrate şi CNP-uri duble, în special în cazul studenţilor, care au fost recenzaţi şi la domiciliu şi în oraşul în cămin.
La nivelul judeţului Sibiu au fost înt