„Dacă nu vrem să ajungem de ocara sătenilor, nu trebuie să promitem lucruri pe care nu le facem. De aceea, împreună cu Consiliul Local, ne facem în fiecare an bugetul astfel încât la finalul anului să nu ni se poată reproșa că am promis ceva și nu am făcut“.
Aceasta este filozofia de administrație publică la Hălchiu, după cum ne-a prezentat-o primarul Ioan Gârbacea. Indiferent la ce oră îl întrebi, îți poate spune la ultimul bănuț cum au fost repartizați banii de la bugetul local.
La fel ca în toate localitățile rurale, infrastructura reprezintă o prioritate, mai ales că tinerii pleacă la oraș pentru că vor apă curentă, canalizare etc.
În primul rând, se va face actualizarea Planului Urbanistic General al localității, prin includerea tuturor planurilor urbanistice zonale existente și sistematizarea construcțiilor, care va fi gata până în octombrie.
Astfel, pentru perioada următoare este programată realizarea alimentării cu apă și canalizarea din cartierul de tineri, investiție de 1,7 milioane de lei, pentru anul în curs suma prevăzută fiind de 435.000 de lei. Lucrările vor fi făcute prin credit furnizor, cu termen de rambursare de 4 ani. Lucrările sunt în curs de executare, fiind începute anul trecut.
Tot pentru perioada următoare este prinsă la investiții repararea DC31, Hălchiu – Feldioara, care va fi realizată tot cu credit furnizor. Lucrările costă 3,2 milioane de lei și se va face în colaborare cu comuna Feldioara, fiecare localitate suportând partea aferentă. În 2013, Hălchiu va cheltui 400.000 de lei din fonduri proprii. De asemenea, în Satu Nou, se va turna covor asflatic pe strada Feldioarei și se vor reface rigoele în cele duă sate ale comunei.
„Ca să nu spună lumea că nu suntem gospodari, trebuie să reparăm și Primăria. Ne costă 1,8 milioane de lei, iar în acest an am aloca 600.000 de lei. De asemenea, vom pune la pu