Ediţia din acest an a verii gastronomice organizate de Slow Food Turda va avea loc la Bădeni în perioada 8-13 iulie. Comuna Moldoveneşti va fi gazda ediţiei cu numărul IV a manifestării devenită tradiţie pentru locuitorii zonei.
Cu această ocazie participanţii au ocazia să înveţe despre originile mâncărurilor, despre locurile şi oamenii de unde provine mancarea şi despre impactul pe care îl au toate acestea asupra planetei.
Marta Pozsonyi, preşedintele Asociaţiei Slow Food Turda spune că activităţile taberei sunt extrem de diversificate, acestea nu se vor limita doar la tematica gastronomică, animaţie, literatură, muzică, excursii şi programe de divertisment, participanţii urmând să petreacă câteva zile memorabile într-un mediu sănătos.
"Fiecare zi va avea o temă, iar programul va fi alcătuit din: workshopuri de educaţie senzorială, seminarii de istorie a mâncărurilor, achiziţii de la producători locali, degustări, lecţii de gătit, reţete locale şi activităţi care vor face ca totul sa fie distractiv şi educativ" explică Marta Pozsonyi.
Beneficiarii sunt 15 copii de la Liceul Teoretic Josika Miklos.
Partenerii evenimentului - Primaria Municipiului Turda, Primaria comunei Moldovenesti, Uniunea Cercetasilor Maghiari din Romania - echipa 122 Josika Miklos, Slow Food International, Agro Turdean, Asociatia Chef Cezar Munteanu, C2Media.
Ediţia din acest an a verii gastronomice organizate de Slow Food Turda va avea loc la Bădeni în perioada 8-13 iulie. Comuna Moldoveneşti va fi gazda ediţiei cu numărul IV a manifestării devenită tradiţie pentru locuitorii zonei.
Cu această ocazie participanţii au ocazia să înveţe despre originile mâncărurilor, despre locurile şi oamenii de unde provine mancarea şi despre impactul pe care îl au toate acestea asupra planetei.
Marta Pozsonyi, preşedintele Asociaţiei Slow Food Tur