La o săptămână de la anunţul de punere în vânzare a fabricii Europharm de la Braşov, preşedintele GSK spune în exclusivitate pentru Capital, că anumite companii şi-au exprimat deja interesul pentru aceasta, dar că prioritatea este salvarea locurilor de muncă şi nu recuperarea investiţiilor de circa 100 de milioane de dolari făcute până acum aici.
În urmă cu mai puţin de un an, şeful GSK România parcă anticipa cele întâmplate în urmă cu câteva zile: "Cel mai rau scenariu este ca taxa să transforme afacerile noastre aici în unele neprofitabile. Le cer șefilor mei să gândească pe termen lung investițiile aici, pentru că altfel, dacă e să analizăm România acum, nu pare deloc un loc bun pentru investiții"
Iată aici recentul interviu pe care l-a acordat pentru "Capital" preşedintele GSK România, Pascal Prigent, despre închiderea fabricii:
CAPITAL:A avut GSK Romania vreun cuvant de spus - a fost consultata - de firma mama din Marea Britanie in legatura cu inchiderea fabricii?
Pascal Prigent: Această decizie a fost luată de către Comitetul Executiv din GMS (reteaua Global Manufacturing & Supply) dupa ce s-au analizat cu atenţie toate opţiunile. Echipele locale au fost implicate în oferirea de date pentru o evaluare a situaţiei fabricii de la Brasov în reteaua GMS de forme solide orale. Asa cum am subliniat încă de la inceput, decizia nu are legatură cu performanţele fabricii sau ale angajaţilor, este o hotărâre generată de supracapacitatea pentru formele solide orale din fabricile GSK la nivel internaţional.
CAPITAL:Este GSK in negocieri la acest moment cu vreun potential cumparator?
Pascal Prigent: Nu putem discuta în acest moment despre asta. Ceea ce putem spune este că anumite companii şi-au exprimat interesul faţă de fabrică şi că vom analiza toate posibilităţile. Suntem preocupaţi de viitorul fabricii şi al angajaţilor si toate efor