Cunoscutul om de afaceri Georgică Cornu va avea în doi ani prima recoltă de cegă şi icre negre, cel mai nou business pe care îl gestionează. Cum în construcţii lucrurile nu prea merg el a scris şi dus la bun sfârşit un proiect european prin care a realizat o fermă de sturioni.
În maxim doi ani Cornu s-ar putea transforma în „regele sturionului şi al caviarului”. Nu ar fi ceva ieşit din comun, cu şase milioane de euro el a făcut la Herneacova o adevărată uzină de crescut asemenea peşte. Desigur norocul trebuie să ţină cu el şi recolta de peşte să fie una bună.
Sunt două clădiri cu numeroase bazine în care creşte puiet de cegă, specia aleasă pentru a face producţie. La finalul contractului producţia ar ajune la 50 de tone de peşte şi 500 – 1000 de kilograme de icre, mai spune Cornu. „Prin proiect trebuie să vindem 20 – 30 la sută din producţie. Ne gândim cum să comercializăm peştele. Există piaţă pentru aşa ceva? În mod sigur! Vorbim de restaurante cu meniuri alese, de supermarketuri unde se pot amenaja raioane speciale”, spune investitorul
„Este ceva cunoscut pentru toată lumea, firmele din grupul Izometal – Confort sunt în în insolvenţă. Nu e un secret, noi ne chinuim să ne recuperăm banii, dar e foarte greu. Ne-am înscris la masa credală, dar deocamdată nu am reuşit să văd un leu. Sunt 150 de firme care au luat materiale de la noi şi nu le-au mai achitat. Nici nu îmi pun speranţe că voi mai vedea vreodată …”
Georgică Cornu
Criză care a afectat şi ferma de sturioni, mai precis finalizarea proiectului european.
„Noi trebuia să încheiem acest proiect încă din luna ianuarie, dar din cauza crizei economice am avut probleme cu derularea finanţării, ceea ce ne-a întârziat puţin. Vara e şi mai greu să găseşti puiet de sturioni. Totuşi, acum două zile am adus 2000 de pui de cegă”
Georgică Cornu
Ferma ar putea să înceapă să a